Αποστολές & Επιστροφές

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ: 

        Τα προϊόντα μας είναι δυνατό να παραληφθούν είτε από την αποθήκη και έκθεση της επιχείρησης, στην οδό Μάρκου Μπότσαρη 10α TK15121 στην Πεύκη Αττικής , είτε να σας αποσταλούν, όπου κι αν βρίσκεστε στην Ελλάδα, με μία σειρά από επιλογές.

        Ο χρόνος παραγωγής μίας παραγγελίας και ως εκ τούτου και η έγκαιρη αποστολή της εξαρτάται από τις ποσότητες, τα είδη και την εργασία που απαιτείται, καθώς επίσης και από το φόρτο εργασίας της εκάστοτε περιόδου. Συνεπώς, όσο νωρίτερα μας στείλετε την παραγγελία σας, τόσο καλύτερα εξασφαλίζεται ο προγραμματισμός κατασκευής της και η τελική διεκπεραίωση και αποστολή της.

        Αφού παραχθεί/κατασκευαστεί η παραγγελία σας, και παραδοθεί στην courier, οι χρόνοι παράδοσης εναπόκεινται πλέον αποκλειστικά στις courier.

        Ως εκ τούτου, ενδεικτικά και μόνο, σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω, χωρίς όμως να αποτελεί δέσμευση από μέρος μας με οιονδήποτε τρόπο!

        Σε όλες τις μεγάλες πόλεις και σε όλες σχεδόν τις μεγάλες κωμοπόλεις της ηπειρωτικής χώρας, η παραγγελία σας μπορεί να φθάσει με courier συνήθως την επομένη ημέρα από την αποστολή της από εμάς ή σπανιότερα μέχρι και 2 ημέρες. Ενίοτε σημειώνονται και μεγαλύτερες καθυστερήσεις!

        Στα νησιά θα πρέπει να υπολογίζετε τουλάχιστον 2-3 εργάσιμες, ενώ στις δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας, ηπειρωτικής και νησιωτικής, μακριά από αστικά κέντρα, πέραν της επιπλέον επιβάρυνσης που αυτό συνεπάγεται, χρειάζονται και περισσότερες ημέρες (ανάλογα με την περιοχή). Δύναται να επισυμβούν σημαντικές καθυστερήσεις!

              Με οποιοδήποτε άλλο τρόπο (ΚΤΕΛ, μεταφορική) εξαρτάται κυρίως από τη βασική παράμετρο του μεγάλου όγκου ή/και βάρους της παραγγελίας, αλλά και χρονικά από τα προγραμματισμένα δρομολόγια της επιχείρησης προς τα ΚΤΕΛ και τις μεταφορικές εταιρείες.

        Σε κάθε όμως περίπτωση αποστολής και λόγω της ιδιαιτερότητας των προϊόντων μας ως προς το μέγεθος και το βάρος τους σε σχέση με την τελική συσκευασία, δεν είναι δυνατό να προϋπολογιστεί επακριβώς το κόστος αποστολής πριν γίνει το τελικό δέμα, ογκομετρηθεί και ζυγιστεί, οπότε και σας ενημερώνουμε σχετικά εφόσον αυτό ζητηθεί.


ΚΟΣΤΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ (με την εταιρεία courier της επιλογής μας):

Οι αναφερόμενες τιμές ισχύουν  από 1η Μαρτίου 2024.  

Για δέμα βάρους μέχρι 2 κιλά και όγκου μέχρι 0,01 κυβικά μέτρα (πχ ένα δέμα με διαστάσεις 20x20x25cm) ισχύουν τα παρακάτω κόστη:

-Για την Αττική (περιφέρεια πρωτεύουσας) .......... 2,20€ (με αντικαταβολή 3,20€)

-Για χερσαίους προορισμούς (εντός Ελλάδας)........ 3,50€ (με αντικαταβολή 5,00€)

-Για νησιωτικούς προορισμούς (εντός Ελλάδας)..... 4,20€ (με αντικαταβολή 5,70€)

-Για δυσπρόσιτες περιοχές (όπως αυτές κατατάσσονται από την συνεργαζόμενη εταιρεία courier) +2,00€ (επιπλέον του αρχικού κόστους για μη δυσπρόσιτη περιοχή)

-Για κάθε επιπλέον κιλό, παραπάνω από τα αρχικά 2kg,

   -για την Αττική............................................... 0,80€/kg

   -για την υπόλοιπη χώρα (πλην Αττικής) ........... 1,00€/kg

           Όλες οι αναφερόμενες τιμές αφορούν σε καθαρή αξία και δεν περιλαμβάνουν ΦΠΑ.


ΤΡΟΠΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ:

•             Με συνεργαζόμενη εταιρεία ταχυμεταφορών (courier) της επιλογής μας. Συνεργαζόμαστε με την εταιρεία ΤΡΟΧΑΔΗΝ για την ΑΘήνα, τον Πειραιά, τα Προάστια και την ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας, ενώ για το υπόλοιπο Αττικής και την υπόλοιπη χώρα, ηπειρωτική και νησιωτική, συνεργαζόμαστε με την COURIER CENTER. Όπου δεν καλύπτονται απευθείας από το δίκτυό της, υπάρχει ανταπόκριση της COURIER CENTER με τα ΕΛΤΑ Courier κατά περίπτωση.

Η εξόφληση μπορεί να γίνει είτε με αντικαταβολή (μέθοδος επιλογής) ή προκαταβολή/εξόφληση της παραγγελίας με κατάθεση σε έναν από τους τραπεζικούς λογαριασμούς μας στην ALPHA BANK, EUROBANK, ΠΕΙΡΑΙΩΣ ή ΕΘΝΙΚΗ.

•             Με συνεργαζόμενη με εσάς εταιρεία ταχυμεταφορών (courier) όπου διατηρείτε κωδικό.  Μόνον κατ' εξαίρεση και αφού προηγηθεί συνεννόηση. Η εξόφληση μπορεί να γίνει είτε με προκαταβολή/εξόφληση της παραγγελίας με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό της ALPHA BANKEUROBANKΠΕΙΡΑΙΩΣ ή ΕΘΝΙΚΗ  είτε με αγορά (πληρωμή της αξίας της παραγγελίας από την courier κατά την παραλαβή από την επιχείρησή μας).

•             Με εταιρεία μεταφορών μόνο για μεγάλες σε όγκο και βάρος παραγγελίες και μόνον κατόπιν συνεννόησης. Προϋποθέτει προεξόφληση της αξίας της παραγγελίας με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό στην ALPHA BANKEUROBANKΠΕΙΡΑΙΩΣ ή ΕΘΝΙΚΗ  ή με άλλον τρόπο κατόπιν συνεννόησης. Τα επιπλέον έξοδα αποστολής/μεταφορικών βαρύνουν τον πελάτη ο οποίος και τα καταβάλλει απευθείας στην εταιρεία μεταφορών κατά την παραλαβή της παραγγελίας του.

•             Με ΚΤΕΛ μόνο για μεγάλες σε όγκο και βάρος παραγγελίες και μόνον κατόπιν συνεννόησης.  Προϋποθέτει προεξόφληση του ποσού με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό στην ALPHA BANKEUROBANKΠΕΙΡΑΙΩΣ ή ΕΘΝΙΚΗ ή με άλλον τρόπο κατόπιν συνεννόησης.

 •             Με ΤΑΞΙ και μόνο για τις περιοχές της Αθήνας, του Πειραιά και των προαστίων τους.  Το δέμα στέλνεται ασυνόδευτο και επιβαρύνεστε με την πληρωμή του κομίστρου στον οδηγό. Την αξία της παραγγελίας την καταβάλετε είτε με προεξόφληση του ποσού με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό στην ALPHA BANKEUROBANKΠΕΙΡΑΙΩΣ ή ΕΘΝΙΚΗ ή με άλλον τρόπο κατόπιν συνεννόησης. 


ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

        Για την αποφυγή οποιασδήποτε ταλαιπωρίας, παρακαλούμε να ελέγχετε προσεκτικά κατά την παράδοση της παραγγελίας σας την κατάσταση των προϊόντων, για τυχόν εμφανή ελαττώματα όπως σπασμένο ή χτυπημένο προϊόν από απρόσεκτη μεταφορά, λανθασμένη ή ελλιπή αποστολή προϊόντων, κλπ. Στην περίπτωση που διαπιστώσετε κάτι τέτοιο θα πρέπει να επικοινωνήσετε άμεσα μαζί μας την ίδια ημέρα για την καλύτερη δυνατή διευθέτηση του όποιου προβλήματος.


Προθεσμία Επιστροφής

       Η προθεσμία επιστροφής προϊόντος είναι δεκατέσσερεις (14) ημερολογιακές ημέρες από την ημερομηνία παραλαβής. Το προϊόν θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να συνοδεύεται με το πρωτότυπο παραστατικό αγοράς (απόδειξη, τιμολόγιο). Το προϊόν θα πρέπει να βρίσκεται στην αρχική του κατάσταση, να μην έχει γίνει χρήση αυτού, στη συσκευασία του και να περιλαμβάνει το αρχικό περιεχόμενο.


Λανθασμένη Αποστολή     
    

        Στην περίπτωση της εσφαλμένης αποστολής, η οποία οφείλεται στην επιχείρησή μας, τα έξοδα επιστροφής επιβαρύνουν την επιχείρηση, η οποία και στέλνει courier της επιλογής της για την παραλαβή και επιστροφή. Το προϊόν θα πρέπει να βρίσκεται στην αρχική του κατάσταση, να μην έχει γίνει χρήση αυτού, να είναι στη συσκευασία του και να περιλαμβάνει το αρχικό περιεχόμενο.  


Αναιτιολόγητη Επιστροφή 

        Τα έξοδα επιστροφής σε περίπτωση αναιτιολόγητης υπαναχώρησης επιβαρύνουν τον πελάτη. Το προϊόν θα πρέπει να βρίσκεται στην αρχική του κατάσταση, να μην έχει γίνει χρήση αυτού, να είναι στη συσκευασία του και να περιλαμβάνει το αρχικό περιεχόμενο.  

        Στις ανωτέρω περιπτώσεις, ο πελάτης είναι υπεύθυνος για τυχόν απώλεια ή χειροτέρευση της κατάστασης του προϊόντος μέχρι την επιστροφή του στην επιχείρηση. Συνιστούμε οι επιστροφές να εκτελούνται με courier.

        Σε περίπτωση επιστροφής προϊόντος, και αναλόγως του τρόπου πληρωμής που είχατε επιλέξει κατά την διαδικασία της παραγγελίας σας αλλά και του τρόπου επιστροφής του προϊόντος, η επιστροφή των χρημάτων σας (αφού αφαιρεθεί το κόστος των υπηρεσιών και υλικών που παρήχθησαν ειδικά για εσάς και δεν δύναται να επαναχρησιμοποιηθούν*, όπως τα γραμμένα πινακιδάκια στα κύπελλα, στα έπαθλα, κοκ) θα γίνεται εντός τριάντα (30) ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία παραλαβής του προϊόντος από  το ηλεκτρονικό κατάστημα. Σε κάθε άλλη περίπτωση, η επιστροφή θα γίνεται με πίστωση τραπεζικού λογαριασμού του οποίου είστε δικαιούχος  και θα μας γνωστοποιήσετε. 


*ΠΡΟΣΟΧΗ - ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΡΟΪΟΝΤΑ/ΚΩΔΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΠΙΔΕΧΟΝΤΑΙ ΑΝΑΙΤΙΟΛΟΓΗΤΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ:

        Αυτός ο όρος ισχύει όταν η παραγγελία σας περιέχει υλικά και προϊόντα που παρήχθησαν ειδικά για εσάς, έγιναν δηλαδή συγκεκριμένες επεμβάσεις και δεν δύναται να επαναχρησιμοποιηθούν, όπως για παράδειγμα τα γραμμένα πινακιδάκια στα κύπελλα και στα έπαθλα, χαραγμένες κρυστάλλινες πλακέτες, πλακέτες κασετίνες, μετάλλια με επικολλημένα θέματα/κέντρα, κοκ.

        Πιό αναλυτικά λοιπόν ισχύει ο παρακάτω οδηγός:

  • Από τις κατηγορίες ΜΕΤΑΛΛΙΑ, ΠΛΑΚΕΤΕΣ και ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ δεν επιστρέφεται κανένας κωδικός.
  • Από τα ΕΠΑΘΛΑ δεν επιστρέφονται οι κωδικοί: ΕΠ089, ΕΠ116, ΕΠ121, ΕΠ122, ΕΠ123, ΕΠ129, ΕΠ146, ΕΠ147, ΕΠ151Α, Ε151Β, ΕΠ153Α, ΕΠ153Β, ΕΠ157, ΣΕ005.
  • Από τα ΓΛΥΠΤΑ-ΧΥΤΑ δεν επιστρέφονται οι κωδικοί: ΚΛΤ015, ΚΛΤ027, ΚΛΤ028, ΚΛΤ048, ΚΛΤ049, ΚΛΤ501, ΚΛΤ502, ΚΛΤ503, ΚΛΤ504.